maandag 23 april 2012

Zoetzuur van paprika/peppers

Vandaag een goed recept voor het inmaken van parika en/of peppers.
Makkelijk en snel je paprika's en peppers lang bewaren met een extra smaak.

Je hebt het volgende nodig: 2 kg paprika en/of pepers - 100 gr. zout - 1 l (wijn)azijn - 250 gr. suiker - 3 laurierbladen - 10 peperkorrels (knoflook kan er evt. ook in)

De bereiding:
Snijd de paprika's en/of pepers doormidden, verwijder de stelen en de zaadlijsten. Snijd de de vruchten in reepjes of flinke stukjes. Bestrooi ze met zout en laat dit 24 uur staan. Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken. De paprika en/of pepers laten uitlekken en in een weckpot doen. De hete kruidenazijn erover gieten en de potten sluiten als ze iets afgekoeld zijn. Plaats de weckpot op z'n kop zo trekt hij vacuum en is die perfect afgesloten.
Laat het goedje minimaal 3 weken staan en hij is klaar.

Veel succes met het inmaken van je paprika/peppers aan het recept zal het zeker niet liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten