maandag 23 april 2012

Sambal Lampung


Na het zoeken van een overheerlijk vloeibare sambal ben ik op dit mooie recept terechtgekomen. Uiteraard het een en ander aangepast maar toch een partij lekker zeker het proberen waard.

Sambal Lampung


Ingrediƫnten:

- 6 klein gesneden lomboks
- 3 kleine tomaten (ontveld en ontpit)
- 2 knoflooktenen
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie


Bereiding:

Verwarm de olie en bak de knoflook tot hij gaat geuren en voeg dan de tomaten en de lomboks toe. Bak tot de tomaten gaar zijn. Voeg dan de suiker en azijn toe. Laat even doorkoken, proef of er nog suiker of azijn moet worden toegevoegd. Laat afkoelen. Mix alles in de blender tot een gladde massa. De sambal blijft vloeibaar als een tomatenketchup.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten